Mat med smak - et pedagogisk måltid

Mat med smak er måltidskonseptet til Norlandia. Måltidene skjer i en hyggelig atmosfære og er en arena for samhandling og fellesskap. Vi tilrettelegger for barn med spesielle behov, og tar alltid hensyn til allergier og matintoleranse

I Norlandia Polarmåsen barnehage har vi fokus på et sunt og variert kosthold. Barna har med seg frokost og får servert lunsj og mellommåltid hver dag. En dag i uken serveres det varm lunsj, og en dag i uken lages det noe ekstra til lunsj.

Vi har for tiden et prosjekt som heter matpakkefri-barnehage. Dette betyr at i en prøveperiode får barna servert alle måltider i barnehagen. I løpet av våren vil foreldrerådet avgjøre om vi skal være matpakkefri barnehage.

Måltidene hos oss skal være pedagogisk. Det innebærer at barna skal medvirke ved å dekke bord, rydde etter måltidene og med jevne mellomrom være med på å planlegge og tilberede maten.

Kostpenger utgjør kr. 400 pr. måned

Frokost serveres 0830. Lunsj spises mellom kl. 1030 og 1200. Her er det brødmat med godt og variert pålegg, eller varmmat. Mellommåltid serveres mellom 1330 og 1430, og består av frukt og knekkebrød/brød. Det serveres melk eller vann som drikke.

I tillegg lages det mat på tur eller i grillhytta.

For mer informasjon om Mat med smak konseptet vår, les her

Retningslinjer for mat og måltider i barnehagen fra Sosial- og helsedirektoratet

Bra mat i barnehagen - råd, tips og oppskrifter fra Helsedirektoratet